Międzynarodowy Dzień Liczby Pi
14 marca każdego roku na całym Swiecie obchodzony jest Miedzynarodowy Dzień Liczby Pi. Uczniowie naszej szkoły kilka dni wcześniej obejrzeli filmik o tej tajemniczej liczbie. Na podstawie informacji zawartych w nim wykonali piękne plakaty . Przedstawili w nich rożnego rodzaju ciekawostki matematyczne, dowolne przybliżenia liczby i inne wiadomości o niej. Plakaty można obejrzeć w Galerii szkoły . Uczniowie zrobili ich tak dużo , ze wyklejono nimi kilka ścian na dwóch kondygnacjach szkoły. Mogli otrzymać tez małe nagrody za rozwiązanie Sudoku . Najliczniej to zadanie wykonali uczniowie klasy 6 . Brawo !! Nie zabrakło w tym dniu słodkości i upominków.
Razem dla Ukrainy
Dziękujemy za wsparcie akcji "Razem dla Ukrainy". Zebrane artykuły zostały przekazane uchodźcom z Ukrainy, którzy znaleźli zakwaterowanie na terenie gminy Chrząstowice.
Jugend trägt Gedichte vor
Gminny etap konkursu recytatorkisego “Jugend trägt Gedichte vor“-„Młodzież recytuje poezję” W ubiegłą środę w Klubie wiejskim w Dańcu odbył się etap gminny Konkursu Recytatorskiego „Jugend trägt Gedichte vor”- „Młodzież recytuje poezję”. W konkursie wzięło udział 29 młodych osób z czterech szkół z terenu naszej gminy. Eliminacje gminne odbyły się w trzech kategoriach wiekowych . Uczestnicy zaprezentowali się na bardzo wysokim poziomie.
Dzień Kobiet
Z okazji Dnia Kobiet chłopcy przygotowali piękne niespodzianki dla swoich koleżanek, a Samorząd Szkolny rozstrzygnął Plebiscyt na Najsympatyczniejszą Dziewczynkę w szkole.
Mistrzowie gminy Chrząstowice w koszykówce
Po dłuższej przerwie na boiska powrócili koszykarze, którzy zostali mistrzami gminy Chrząstowice.
Natalka i Antek w świecie wielkiej matematyki
Projekt "Natalka i Antek w świecie wielkiej matematyki" Uczniowie klasy I przystąpili do projektu „Natalka i Antek w świecie wielkiej matematyki”. Zajęcia prowadzone były w oparciu o materiały i scenariusze zawarte w module „Matematyka w kuchni”, którego głównym założeniem jest rozwijanie zainteresowań uczniów sztuką kulinarną, przygotowaniem potraw i ich wyeksponowaniem. Celem było wykształcenie u uczestniczących w nim dzieci praktycznych umiejętności kulinarnych, bardzo przydatnych w codziennym życiu, doskonaleniu umiejętności bezpiecznego posługiwania się sprzętem gospodarstwa domowego, poznania zasad zdrowego odżywiania się i jego znaczenia dla organizmu.